De eerste ronde van NEMESIS vond plaats in de periode november 2007 tot juni 2009. Over heel Nederland verspreid werden ruim 10.000 adressen willekeurig gekozen. Van elk huishouden is iemand tussen de 18 en 65 jaar gevraagd om de vragen te beantwoorden. Uiteindelijk hebben 6.646 mensen aan de eerste ronde meegedaan. De tweede ronde vond drie jaar later plaats in de jaren 2010-2012. Hieraan hebben 5.303 mensen deelgenomen.

Voor de derde ronde, die in de periode 2013-2015 werd uitgevoerd, werden alle deelnemers uit de tweede ronde na ongeveer drie jaar opnieuw benaderd om te zien hoe het met hen gaat. Aan deze derde ronde hebben 4.618 mensen deelgenomen.

In het najaar van 2016 gaan we van start met de vierde ronde van NEMESIS. Voor deze vierde ronde gaan wij alle mensen weer benaderen die aan de derde ronde hebben deelgenomen. Deze gesprekken zullen weer ongeveer drie jaar na de derde ronde worden gehouden. Om uitspraken te kunnen doen over veranderingen in gezondheid en welzijn is het belangrijk dat in de vierde ronde met dezelfde persoon wordt gesproken als in de voorgaande drie rondes.

U bent niet verplicht om mee te doen, maar veel mensen geven aan dat ze het interview heel prettig vonden. Er zijn nog meer redenen om mee te doen; klik hier om de ervaringen van andere respondenten te lezen.

Wilt u meer weten, kijk bij Veelgestelde vragen, of neem contact met ons op.